Ságodi Zsolt honlapja
 
   

 

 

Szakmai vonatkozásokról is illendő néhány szót szólnom. A történelem előtti időkben matematikát tanultam az ELTÉ-n, majd elszegődtem egy nemzetközi könyvvizsgáló céghez, pénzügyi tanácsadási területre. Ez azt jelenti, hogy tranzakciókkal, pénzügyi modellekkel, értékelésekkel (is) foglalkozom. Időközben angol könyvvizsgálói (ACCA) képesítést szereztem.

Az alábbi cikket 2003. elején írtam, és a Bank és Tőzsde 2003. februári számában jelent meg. Azóta egy kissé elavultnak tekinthető, figyelembe véve, hogy a javallott "tervezetek" már "standardok" lettek, és egyes módszertani kérdések is jobban letisztultak. Mindenesetre aki nem járatos a nemzetközi számvitelben, inkább vegyen egy nagy lélegzetet, és lapozzon tovább, különben csuklani fog!

Számviteli cikk a Bank&Tőzsdébe

A következő cikk 2004-ben íródott, és speciális, a bankok életében/mérlegében előforduló immateriális javakkal foglalkozik.

Betétekhez kapcsolódó immateriális javak

A Brandfestivál évente került megrendezésre, a Republic of Art kreatív ügynökség és a Sanoma szervezésében. A Brandfestival elsősorban marketingesek, reklámszakemberek, brand managerek találkozója - véleményem szerint egy rendkívül színvonalas esemény. 2004-ben az a megtiszteltetés ért, hogy a szervezők felkértek, hogy egy a kreatív szakmában megszokottól eltérő megközelítésből, egy a márkaneveket pénzügyi szempontból vizsgáló előadással nyissam meg a konferenciát.

Szeretenék rámutatni, hogy az alább mellékelt anyag sok leegyszerűsítést tartalmaz, ezeknek részletezése azonban meghaladta volna az előadás illetve ezen lap kereteit. Tekintsd meg a Brandfestivalon 2004. szeptember 23-án tartott előadásom anyagát!

A márkanév és értéke

Nemrégiben a Népszabadságban jelent meg a magyar nyugdíjrendszerben alkalmazott indexálással kapcsolatos problémákról:

Cikk a Népszabadságba

  Az oldal elejére  
     
 
© 2006 Text, photos and web design by Zsolt Sagodi. All rights reserved.
Site maintained by www.manhertz.eu